• Kolekcia pre žiakov

          • Dobrý deň všetkým!     Máme pre Vás skvelú novinu!  
            Naša škola má vytvorenú vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia. O jej podobe pomohli rozhodnúť sami žiaci, jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zszdana/

            Objednávanie bude spustené 19.4. a bude možné až do 3.5. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!  


            Dúfame, že z kolekcie budete mať rovnakú radosť ako máme my! 
            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

              
            S pozdravom a prianím krásneho dňa 

            vedenie školy 

          • STRAVA od 1. mája ešte raz- dôležité !!

          • Vážení rodičia,

            Ak ste ešte nevyplnili návratku na stravu, čítajte prosím pozorne!!

            1. Moje dieťa chodí na obed – MUSÍM vyplniť návratku- žiadosť o dotáciu, inak budem za obedy PLATIŤ ( môžem si vypýtať aj papierovú návratku, ktorú podpíšem a donesiem do školy obratom)
            2. Moje dieťa nechodí na obedy- chcem, aby od 1. mája chodilo na obedy zdarma- MUSÍM vyplniť návratku- žiadosť o dotáciu, a ešte MUSÍM vyplniť aj prihlášku na stravu
            3. Moje dieťa nechodí na obedy- NEchcem, aby od 1. mája chodilo na obedy zdarma- nevypĺňam nič, ideálne je , ak oznámite vedúcej jedálne, že nemáte záujem o stravu

            Ak teda idete vypĺňať, postupujte takto

            PRIHLÁSTE sa RODIČOVSKÝM kontom ,

            v module ŽIADOSTI/VYHLÁSENIA (v Edupage) nájdete Žiadosť o dotáciu na stravu od 1. mája 2023 - NÁVRATKA. Postup nájdete aj tu: https://help.edupage.org/?lang_id=2&id=u4450

            Všetky dôležité informácie o dotácii nájdete na tomto linku: https://www.upsvr.gov.sk/.../Dotacie.../Navratka-_rodic.pdf

             

            Od 01.05.2023 majú všetci žiaci v ZŠ, na základe podania uvedenej Žiadosti, nárok na dotáciu na obed bez toho, aby prišli rodičia o daňový bonus. Rodič teda dostane aj daňový bonus, aj dotáciu na obed.

            Prosím, aby ste túto NÁVRATKU odoslali OBRATOM, najneskôr do 21.4.2023 (piatok).

            V prípade, ak dieťa nebude prítomné na vyučovaní a rodič ho neodhlási zo stravy, rodič hradí plnú sumu za obed.

            Upozorňujem, že od 1.5.2023 BUDÚ PRIHLÁSENÍ NA OBED LEN ŽIACI, KTORÝCH RODIČIA POŠLÚ V UVEDENOM TERMÍNE NÁVRATKU K DOTÁCII. OSTATNÍ ŽIACI NEBUDÚ NA OBED PRIHLÁSENÍ !

             

            Školská jedáleň Ždaňa

        • Maňušky na ruky
          • Maňušky na ruky

          • Dostali sme mail s takouto prosbou:

            Milí kolegovia, priatelia a drahé deti,

             

            obraciame sa na Vás s prosbou o pomoc deťom, ktoré sú v Sýrii na území zasiahnuté zemetrasením. V rámci tejto situácia sme za Český inštitút pre psychotraumatológiu a EMDR poskytli vzdelanie takmer 600 humanitárnym

            pracovníkom, ktorí spolupracujú v daných oblastiach s 50 tisíci deťmi. V rámci danej starostlivosti a podpory zháňame akékoľvek maňušky na ruku, ktoré môžu uľahčiť prácu s deťmi a posilniť ich odolnosť. V polovici mája by sme radi odovzdali maňušky tamojším kolegom.

            Viac informácií nájdete v priloženom dokumente.

            Maňušky môžete doniesť do školy do 25. apríla. Ďakujeme !

            Sbe__r_Man__a__sku_______Cipe_(1).pdf

             

        • Obedy zadarmo
          • Obedy zadarmo

          • UPOZORNENIE: S účinnosťou od 1. mája 2023 bude poskytovaná dotácia na stravu (tzv. obedy zadarmo) VŠETKÝM žiakom, ktorí navštevujú základnú školu (AJ S DAŇOVÝM BONUSOM A AJ BEZ DAŇOVÉHO BONUSU), ktorých zákonní zástupcovia o dotáciu požiadajú do 14.4.. Kto chodí na obedy teraz vypĺňa tzv. Žiadosť (návratka) , môže tak spraviť elektronicky cez Edupage- prihlásiť sa cez rodičovské konto , nájsť Žiadosti a tam je návratka. Druhá možnosť je stiahnuť si Žiadosť zo stránky školy , vytlačiť, vyplniť, podpísať a doručiť pani vedúcej. Kto doteraz na obedy nechodil,a má záujem o obedy od 1.5. vypĺňa Žiadosť a ešte aj Prihlášku na stravovanie(tiež na stránke školy).

            V prípade, ak rodič dieťaťa nedoručí prihlášku na stravovanie do 14.04.2023, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým rodič v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiada. ( tá bude priznaná až od septembra).

            Navratka-_rodic.docx

            Prihlaska_na_stravu_2022_2023_____dotacia.rtf

          • Hlasovanie otvorené do 31.3.


          • Do školy prichádza nová školská kolekcia a ste to práve Vy, kto rozhodne o jej podobe! Hlasujte do 31.3. o tom, ktorý z trojice motívov sa Vám páči najviac. Víťazný motív potom použijeme na vytvorenie celej kolekcie, kde nájdete nielen mikiny ale aj tričká, čapice, batohy a ďalšie kúsky :-)
             

            Hlasovať môžete tu: https://schoolsunited.cz/hlasovani/1ea42f29

          • Hodina deťom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hodina deťom .

            Žiaci našej školy sa zapojili do zbierky Hodina deťom, ktorá je určená pre deti, ktoré majú jedného rodiča. Vyzbierali sme 51,25 €. Veríme, že pomôžu. Ďakujeme tým, ktorí prispeli.

          • Okresné kolo Pytagoriády

          • V OKRESNOM kole Pytagoriády (20.a 21.3. 2023) nás reprezentovali Tomáš Rusnák (3.r.), Kyryl Solomka (4.r.) a úplne najlepšie Alexandra Saška Juhászová (8.r.), ktorá v konkurencii 80 žiakov získala 7. miesto. 😍Ste matematickí HRDINOVIA. BLAHOŽELÁME !!!🏆🤩👑

          • Oznámenie

          • Riaditeľka  ZŠ , Jarmočná 96, Ždaňa  oznamuje, že v zmysle paragrafu 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní ( školský zákon ) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľuje žiakom 5. — 8. ročníka Základnej školy, Jarmočná 96, 044 11 Ždaňa  dňa 22. marca 2023 riaditeľské voľno.

            Odôvodnenie: Riaditeľské voľno je udelené žiakom z organizačných dôvodov— Testovanie 9.

          • The last wish

          • V pondelok 13.3. sa žiaci siedmeho a ôsmeho ročníka ZŠ Ždaňa zúčastnili na divadelnom predstavení The last wish divadelného centra v Martine. Predstavenie bolo v anglickom jazyku a okrem kultúrneho malo aj edukatívny rozmer. Cieľom predstavenia bolo priviesť žiakov k zamysleniu nad témami významu rodiny, peňazí a lásky v živote človeka.

            Divadlo sa odohralo vo veľkej sále historickej radnice v Košiciach.Pred predstavením mali žiaci rozchod na Hlavnej ulici, počas ktorého plnili úlohy, pričom mali možnosť lepšie spoznať užšie historické centrum.

            Po predstavení žiaci na hodine anglického jazyka kriticky reflektovali svoj zážitok a zhodnotili silné a slabé stránky predstavenia.

            Ďakujeme žiakom za dobré správanie a združeniu rodičov a priateľov školy za finančnú podporu.

          • Ako dýchame ? (biológia, 7. ročník )

          • Dnes sme sa zaoberali dýchacou sústavou. Deti vedia, že dýchame nosom, či ústami, že vzduch ide do pľúc a tam sa vymieňa. Pri dýchaní sú veľmi dôležité svaly a bránica. Aby sme si ukázali ako toto všetko spolu súvisí, vytvorili sme si jednoduchý  model pľúc. 

          • DOBROvoľníctvo v 9. ročníku

          • Valentínsky fotokútik potešil rovno 2-krát. Najprv žiakov školy a teraz aj psíkov v útulku Východoslovenské labky v Trstenom pri Hornáde. Každému ďakujeme za príspevok, deviataci tak vyzbierali 38 €, ktorými sme zabezpečili krmivo a čistiace prostriedky.

    • Kontakty

      • Základná škola, Jarmočná 96, Ždaňa
      • T.č. škola: 0556980001 Riaditeľka: 0911971935 mail: riaditel@zszdana.sk Zástupkyňa mail: zastupca@zszdana.sk Školská jedáleň: 055 6980065 mail: jedalen@zszdana.sk Ekonóm: 055 7288661 mail: ekonom@zszdana.sk
      • ZŠ , Jarmočná 96, Ždaňa, 044 11 Ždaňa, Jarmočná 96 okr. Košice-okolie 04411 Ždaňa Slovakia
      • 35544279
      • 2021657913
    • Prihlásenie